Dora: Zorg goed voor jezelf. Het aanpassen van je levensstijl is het begin. - QoQo Massage Clinics

Dora: Zorg goed voor jezelf. Het aanpassen van je levensstijl is het begin.

Dora: Zorg goed voor jezelf. Het aanpassen van je levensstijl is het begin.

Werken onder druk? Dat is geen probleem voor student en masseuse Dora Bakia (22). Zij combineert haar drukke studie met een carrière aan de massage tafel. Voor Dora is de zorg die zij kan bieden een passie die zij ambieert bij QoQo Massage Clinics.

 

Wat voor betekenis heeft masseren voor jou?

‘Vroeger heb ik vele hobby’s gehad. Toch is masseren meer dan een hobby voor mij. Het is een passie die ik heb ontwikkelt. Er zijn zoveel verschillende massage die wij bieden en waar je jezelf in kan verdiepen. Elke dag leer je weer wat nieuws, voor mij is dit een vorm van meditatie en tot rust komen.’

Je bent een student. Hoe combineer jij masseren met jouw opleiding?

‘Plannen. Goed plannen dat is de gouden tip waarbij ik leef en aan iedereen mee geef. Het gaat niet altijd even soepel, ik heb geluk met een manager die mij steunt waar nodig.’

Als je terugkijkt naar jezelf als beginnende masseuse, wat heb jij in de loop van de weg geleerd? En wat blijft je bij?

‘Discipline is zeker een kern eigenschap die ik heb ontwikkeld met de loop van de jaren. Veel werken deed ik niet. Motivatie en doorzettingsvermogen miste ik in dat opzicht wel. Door een aantal goede gesprekken met mijn voormalige managers ben ik aan de slag gegaan. Ik zocht naar een bepaald ritme die uiteindelijk heeft geleid naar de discipline die ik nu beheers. Vanaf dat moment is mijn QoQo Massage Clinics reis echt begonnen.’

Heb jij groeiambities in dit vak? En in wat uit deze ambitie zich? 

‘Het is moeilijk me te richten op een specifiek doel. Dit vak verandert met de dag en het is een kwestie van flexibel zijn. Ik zal altijd wel een band hebben met het masseren, dit is ook de reden dat ik deze carrière wil voortzetten in de toekomst. Als vaste baan of naast mijn dagelijkse bezigheden. Dat is nog iets wat ik zal moeten ondervinden en ontdekken. Masseren zal altijd een deel van mijn leven uitmaken.’

Op wat voor manier probeer jij je klanten echt in de watten te leggen?

‘Het belangrijkste voor mij is dat de klanten zich gehoord voelen. Luisteren naar hun verhaal en proberen in te schatten waar hun stress en mogelijke pijn zich in uitstraalt. Met als doel hen zo goed mogelijk te helpen zodat zij met een lach op hun gezicht onze salon verlaten.’

Iedere klant is anders met verschillende wensen en behoeften. Hoe ga jij als masseur hiermee om?

‘Een gesprek aan gaan met de klanten. Masseren gaat om lichaam en geest, elk lichaam reageert anders op een massage. Het menselijk lichaam is speciaal, een tempel die zeker weten gerespecteerd moet worden.’

Heb jij nog een favoriete olie die jij aanraadt aan je klanten waar je zelf mee werkt?

‘De CALM Arnica olie gebruik ik voor al mijn klanten die echt toe zijn aan een verwen momentje. Om te ontspannen maar ook voor klachten die wat dieper in de spieren zitten.’

Wat is een gouden tip die jij zou meegeven aan alle massage-liefhebbers?

‘Zorg goed voor jezelf. Het aanpassen van je levensstijl is het begin. Wij als masseurs dragen hier aan bij om de klant de juiste zorg aan te bieden. Dit is een toevoeging, het begint in de eerste instantie bij de klant zelf.’