Nafisa: Bij QoQo ben ik helemaal op mijn plek! - QoQo Massage Clinics

Nafisa: Bij QoQo ben ik helemaal op mijn plek!

Nafisa: Bij QoQo ben ik helemaal op mijn plek!

Toen Nafisa (32) bij een drogist werkte, zei haar filiaalmanager dat ze te klein en tenger was voor het werk. Dozen tillen moest ze maar niet doen. Bij QoQo Massage Clinics leerde ze dat ze zo krachtig kan zijn als ze zelf wil.

 

Je werkt pas een paar maanden bij QoQo Massage Clinics. Hoe ben je hier terecht gekomen?

‘Ik werd gewezen op de vacature voor masseuse door mijn consulent bij de gemeente. Ik zat in een uitkering. Ik had geen ervaring met masseren, maar ik dacht “waarom niet?” Ik kreeg eerst een intensieve training: in vijf dagen leerde ik massagetechnieken voor het hele lichaam. Nu kan ik bijna alle massages geven. Ik moet alleen de trainingen voor voeten en zwangerschapsmassage nog volgen.’

Je bent dus helemaal nieuw als masseuse. Is masseren zoals je je het had voorgesteld?

‘De technieken die je gebruikt zijn heel anders dan ik dacht. Als ik vroeger weleens voor de lol mijn moeders schouders masseerde, deed ik dat vooral met mijn vingers. Tijdens de trainingen bij QoQo leerde ik dat je moet masseren met je duimen en je vuisten. Omdat ik vrij slank en klein ben, masseer ik ook veel met mijn ellebogen en mijn armen. Op die manier zorg ik dat ik mijn polsen niet belast en toch voldoende kracht kan blijven geven.’

Is kracht geven een uitdaging voor je, omdat je vrij klein en slank bent?

‘De manager van de drogist waar ik een tijdje heb gewerkt, vond dat ik dat werk eigenlijk niet kon doen omdat ik geen zware dozen zou kunnen tillen. Dat voelde erg vervelend. Mijn manager bij QoQo Massage Clinics zegt juist dat ik me niet moet laten tegenhouden door mijn bouw. Laatst wilde ik de massagetafel een stukje van de muur trekken terwijl er een wat dikkere vrouw op lag. Dat ging zonder moeite. “Wauw”, dacht ik, “ik ben echt sterk geworden.” Bij QoQo heb ik geleerd dat ik door de juiste technieken evenveel kracht kan geven als ieder ander. Dat geeft me veel zelfvertrouwen.’

Voor welke massage moet je het sterkst zijn?

‘Ik heb net de training voor de sportmassage afgerond. Dat is een vrij pittige massage. Maar ook tijdens de nek-, schouder- en rugmassage moet je veel kracht zetten. Veel mensen hebben door stress flinke knopen in hun spieren. Soms zie je dat de schouders er helemaal dik van zijn. Ik focus tijdens de massage dan op de klachten en doe mijn best om alles los te krijgen binnen de tijd die ik heb. Maar soms zit het zo vast dat het niet in een keer lukt. Dat vertel ik de klant dan ook eerlijk.’

Wat is je favoriete massage om te geven?

‘De relax massage vind ik heel fijn om te geven. Ik ontspan er zelf ook van. Tijdens de laatste vijf minuten, als ik het hoofd aan het masseren ben, sluit ik vaak zelf ook even mijn ogen. Zo relaxed is de sfeer en de muziek.’

Denk je dat je dit werk nog lang blijft doen?

‘Ik heb mijn plek echt wel gevonden bij QoQo. Ik heb het erg naar mijn zin, ook met mijn collega’s. En als ik thuiskom na een dag masseren, voel ik me helemaal ontspannen. Ik heb veel energie verbruikt in het geven van de massages en ik voel me voldaan. Dan slaap ik heerlijk.’